Strong Hybrid pro SUZUKI VITARA

Strong Hybrid pro SUZUKI VITARA

V rámci snahy o neustálé snižování spotřeby a emisí CO2 zahajuje Suzuki prodej zcela nového, plně hybridního pohonu u modelu Vitara. U verze s automatickou převodovkou tak nyní najdeme pod kapotou kombinaci úsporného atmosférického čtyřválce a výkonného elektromotoru, které mohou fungovat společně. Nové pohonné ústrojí je ovšem na rozdíl od dosud nabízeného mildhybridu schopné jet v režimu EV i čistě na elektřinu, a to bez externího dobíjení ze zásuvky. Strong Hybrid tak snižuje spotřebu paliva i emisí CO2.

Výkonný elektromotor pomáhá hladkým rozjezdům a živé akceleraci už od nízkých otáček. Stejně tak dokáže pohánět vůz samostatně v režimu EV při popojíždění, jízdě ustálenou rychlostí a při couvání. Při zpomalování účinně přeměňuje kinetickou energii na elektřinu, zatímco spalovací motor je automaticky vypnutý a odpojený od zbytku pohonného ústrojí. Řidič může mezi jízdními režimy Standard a Eco libovolně přepínat.

Novinka nahrazuje stávající provedení 1.4 BoosterJet Hybrid s automatickou převodovkou. Ceny startující na 615.900 Kč v provedení Premium nově zahrnují dosud příplatkovou pětiletou záruku.

Více informací o Suzuki Vitara



Publikováno 13. 4. 2022


 

Nahoru